Dragilor, încep prin a spune că a face întodeauna pe plac oamenilor este o bătălie pierdută. Atunci când vă concentrați pe iubirea și compasiunea de sine, mai degrabă decât să încercați să-i determinați pe ceilalți să vă iubească, vă construiți stima de sine și rupeți modele codependente, astfel încât să puteți forma relații mai sănătoase și mai fericite – cu dvs. și cu ceilalți

A te iubi poate fi unul dintre cele mai dificile, dar cele mai importante lucruri pe care le vei face vreodată.

Ce înseamnă să te iubești pe tine însuți? Și cum te iubești pe tine însuți?

Din diverse motive, multora dintre noi ne este mai ușor să iubim pe alții decât să ne iubim pe noi înșine. Uneori suntem cu adevărat îngrozitori pentru noi înșine. Ne supunem unei critici interioare dure, a unor relații nesănătoase, a unor substanțe toxice și a automutilării. Știu cât de ușor este să te oprești asupra propriilor inadecvări percepute.

Dar, indiferent de motivele lipsei de iubire de sine, este timpul să începeți să vă îngrijiți și să vă tratați cu dragostea pe care o meritați. În loc să fie egoistă, așa cum mulți se tem, această iubire de sine este un plan care arată celorlalți cum să te iubească.

Am pus la punct 22 de moduri de a te iubi pe tine însuți. Unele dintre ele vi se vor parea simple, iar altele mai dificile. Nu trebuie să folosiți toate aceste idei, dar veți găsi multe suprapuneri și veți lucra frumos împreună.

Moduri de a te iubi

1 Fii sincer cu tine. Asta poate fi mai greu decât pare. Unii dintre noi suntem atât de buni în auto-înșelăciune, încât nici nu știm că o facem. Onestitatea este esențială în toate relațiile, iar relația ta cu tine nu diferă. În mod clar, nu poți să-ți iubești întregul tău dezordonat dacă minți, minimizezi sau scuzi. Adevărata iubire de sine înseamnă asumarea responsabilității

2.Nu vă descuranjați pentru greșelile și imperfecțiunile voastre. Nu fi dur cu tine însuți. Probabil că în mintea ta ,ești mai imperfect pentru tine decât oricine altcineva. Stii ce spun eu? Îmbrățișează-ți umanitatea! Greșelile sunt normale,iar imperfectiunile fac parte din ceea ce se numește “viata”

4. Lucrați să vă iertați si să invățați din greseli. Uneori ne ținem de regrete ,iar asta ne doboară. Iertarea de sine este un proces puțin câte puțin crezând că ai făcut cu adevărat tot ce ai putut. Astăzi ai putea face mai bine, desigur. Retrospectiva este într-adevăr 20/20, motiv pentru care este complet nedrept să vă judecați sinele trecut având în vedere cunoștințele pe care le-ati acumulat in timp.Urmaream un show din USA si prezentatoarea spunea “when we better know better we do better “,deci când știm mai bine, ne descurcăm mai bine”,corect?

5.Acceptați că unii oameni nu vă vor plăcea. Așa este, unii oameni nu te plac sau nu îți plac și asta e OK. Nu vă pierdeți timpul încercând să mulțumiți persoanele care sunt imposibil de mulțumit sau persoanele care nu sunt atât de importante pentru voi. A fi tu însuți înseamnă că trebuie să renunți la căile tale plăcute pentru oameni și să-ți îmbrățișezi sinele autentic.

6.Exersează recunoștința. Recunoștința este una dintre cele mai simple modalități de a te concentra asupra binelui din tine și din viața ta. Încercați să identificați 3 lucruri pentru care sunteți recunoscători atunci când vă treziți , acest sfat îl citisem undeva intr un articol, din câte îmi amintesc.Trebuie să faceti asta, în timp ce vă pregatiti pentru job, școală, sau in drum spre ele.

7.Cunoaște-te pe tine însuți. Este imposibil să te iubești dacă nici nu știi cine ești. Investiți în descoperirea a ceea ce credeti, dacă aveti un vis, credeti si investiti in el.

8. Spune „nu” când ai nevoie. Limitele sunt o formă esențială de îngrijire de sine, deoarece îi anunță pe ceilalți că meritați și vă așteptați la respect.

9.Nu te compara cu alții. Alții nu sunt mai buni sau mai răi, mai mult sau mai puțin decât tine.Sunt doar diferiti. Ai valoare la fel cum ești și a te accepta înseamnă că nu este nevoie de comparații.

10.Fii cu adevărat prezent. Viața noastră este plină de distrageri. Multe dintre aceste lucruri sunt distractive și merită, dar pot fi epuizante și ne pot împiedica să cunoaștem cu adevărat și să fim noi înșine.

11. Fă din distracție o prioritate. Puneți ceva distractiv pe agenda voastra,în fiecare săptămână. Nu o neglijați sau nu o anulați pentru că aveți prea mult de lucru. La fel ca odihna, cu toții avem nevoie de distracție pentru a ne simți bine. Nu economisiți la această nevoie importantă.Distractia e diferita pentru fiecare,evident. Așa că…. distrați-vă în felul vostru

12.Cunoaște-ți și folosește-ți punctele forte. Cu toții avem daruri extraordinare, dar multe dintre ele trec neobservate. Concentrarea pe punctele tale forte va crește sentimentele pozitive pentru tine.

13. Notează-ți succesele. Îmi place această activitate deoarece creează o înregistrare a realizărilor tale (mari și mici) pe care le poți reciti oricând te simți căzut.

14. Recunoaște-ți sentimentele. Ele sunt o parte integrantă din ceea ce suntem. Nu poți fi o persoană autentică fără să recunoști și să simți toate sentimentele tale. Nu vă feriți de sentimentele incomode, cum ar fi furia și tristețea. Dacă le refuzi, vei nega o parte din tine. Permiteți-le sa fie exprimate într-un mod sănătos și respectuos,asfel te vei simti mai liber .

15.Ai grijă de corpul tău. O sănătate bună este cu adevărat de neprețuit. Oferiți-vă darul de a vă simții bine fizic – faceți exerciții fizice în mod regulat, mâncați sănătos, beți apă, dormiți 7-8 ore, faceti-va timp pentru voi si relaxarea voastra

16. Urmăriți un hobby. Hobby-urile pot fi distractive, relaxante, provocatoare, creative, atletice, sociale sau educaționale. După cum puteți vedea, diferite hobby-uri satisfac nevoi diferite pentru noi. Găsiți ceva care să vă satisfacă nevoile.

17.Ridică-te pentru tine. La fel ca granițele, a fi asertiv este un mod de a le arăta altora că opiniile și nevoile tale contează. A te iubi înseamnă să-ți cunoști valoarea și să o poți comunica altora.

18. Scrie-ți o scrisoare dedragoste. Știu că este o sarcină grea, dar te provoacă cu adevărat să identifici lucrurile care îți plac la tine. Pare ciudat la inceput, dar heiiii….acum as scrie o carte despre cat de mult pot iubi,despre visele pe care le am , despre cât de mult mă iubesc..si nu, nu intr-un mod narcisist, ci pur si simplu din iubire fata de mine

19.Cereți ajutor când aveți nevoie de el. O altă parte a grijii de tine este recunoașterea momentului în care ai nevoie de ajutor. Să ceri ajutorul nu este un lucru slab. Este uman. Cu totii avem nevoie de ajutor uneori.

20. Vorbește cu amabilitate cu tine însuți. Vorbește-ți ca și cum ai vorbi cu cineva drag. Nu vă criticati, tu esti cel mai bun prieten al tau

21. Înconjoară-te de oameni care te tratează cu bunătate și respect. Cu cine petreci timpul reflectă modul în care te simți pe tine. Oamenii care se simt demni se înconjoară de oameni pozitivi. Uneori să te iubești înseamnă că trebuie să închei relațiile cu persoane abuzive sau toxice

22. Alocă-ți un timp de pauză. Ești ocupat? Este timpul să încetiniți și să permiți corpului și minții să se odihnească. Nu trebuie să faci totul. Prioritizează ceea ce contează cel mai mult și renunță la orice vinovăție spunând nu. Odihna este întinerirea și o formă de bază de îngrijire de sine.

Am să vă las aici câteva cărți care mizeaza pe acest subiect si care m au ajutat să înteleg mai bine că dacă mă iubesc pe mine, îi pot iubi frumos si pe ceilalti. Si avem asa :

“Love yourself like your life depends on It”-Kamal Ravikant

“Curajul de a fi vulnerabil”-Brene Brown

“Arta subtilă a nepăsării”-Mark Manson

Vă doresc soare în suflet si iubiți-vă mult, mai întâi pe voi, iar apoi pe cei dragi sufletului vostru!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.